Norges Topp 10-ranking etter runde 2

Andre serierunde i 2021-sesongen er unnagjort, og det beveger litt på seg i rankingen vår av Norges 10 beste lag igjen!

Med kun 12 lag i seriespill i 2021, hvorav 2 av dem 2.lag for sine respektive klubber, så blir Topp 10 også identisk med en rangering av samtlige klubbers A-lag/1.lag som er i serien. Noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: Forrige rankings #3 Eidsvoll 1814s satte skapet på plass når de møtte #2 Kristiansand Gladiators på hjemmebane. Gladiators viste gode takter tidlig, men det tok ikke lang tid før det var hjemmelaget som fikk mest uttelling for sin innsats. Ikke var det tilfeldig heller, og på et tidspunkt så det ut til å kunne bli klart mer ujevnt også på resultattavla (som endte 35-20) enn det til slutt ble. Kristiansand vil nok i etterkant oppleve å ha skutt seg selv i foten en del flere ganger enn motstanderlaget. Sum a summarum så dette bedre ut enn Eliteserie-kampen i 1.runde, men ikke sinnsykt mye bedre.

Vi stilte spørsmål på Twitter til hva folk mener er Norges beste lag nå, og det er neppe tvil om at 1814s overbeviste flere enn de fra Eidsvoll som har internett:

Du får se lengre nede i rankingen om de som har bidratt med innspill til rankingen er enige i den vurderingen og om det da endrer hvem som er #1 pr. nå….

1.divisjon: Etter at alle lagene i denne divisjonen har vært i aksjon er det ett lag som ser ut som om det hører hjemme i 1.divisjon: Olavs Menn. De utklasset Lillestrøm Starfighters. Det var en del høyere nivå i denne kampen enn i forrige serierundes oppgjør mellom Tønsberg Raiders og Nidaros Domers. Kanskje hjelper det med en uke mer å trene på også, når det uansett ikke har vært en lang periode med trening før sesongstart for noen av lagene?

2.divisjon: Det var ingen kamper i 2.divisjon i helgen som var, men vi nevner for sikkerhets skyld at i rankingen vår er det klubbers førstelag som er aktuelle å rangere. 2.lagene (som det er to av i 2.divisjon) er ikke det.

Her er rankingen etter andre runde i 2021:

#10 – Lura Bulls
(Plassering forrige ranking: #10)

Har til gode å spille kamp hittil. Plassering kan raskt endre seg med resultater, så blir spennende å se hva Lura Bulls kan vise på banen. Har ennå en stund til første seriekamp, som er 25.september hjemme mot #9 Åsane Seahawks.

#9 – Åsane Seahawks
(Plassering forrige ranking: #9)

Tapte med et par touchdowns margin mot Gladiators sitt 2.lag i første kamp. Gjør seg ikke bort med hele 34 poeng på tavla, men blir selvsagt ikke seier når man slipper inn 46. Viste en mager stall, men samtidig at det finnes kvaliteter.

#8 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering forrige ranking: #7)

Fine uniformer. Vi ser at det er folk inni uniformene også, men både som individuelle spillere og som lag må Starfighters prestere noe langt bedre om det skal bli seiere i årets 2.divi…1.divisjon. Kampen Lillestrøm spilte mot Olavs Menn så i våre øyne ut til å holde høyere nivå enn den Tønsberg og Nidaros spilte i 1.runde, men det var fra ett lag…6-50 – nei; her må det bevises at man fortjener høyere ranking via resultater.

#7 – Nidaros Domers
(Plassering forrige ranking: #8)

Nidaros Domers logo

Overbeviste aldeles ikke i første kamp, men med en treningsuke til, mulighet til å justere fordi man har en kamp å se tilbake på, og hjemmekamp? Det må bli bedre. Tvilen kommer til gode, og én plass opp fra forrige ukes ranking. Som vi skreiv sist også: Så ut til å ha helt kurant mengde spillere, mange av problemene fra første kamp lar seg enkelt justere etter litt teori og tid på treningsfeltet, og spillerstallen vil raskt få mer erfaring. Mulighetene til å avansere ligger i at mulighetene nevnt i forrige setning gripes.

#6 – Tønsberg Raiders
(Plassering forrige ranking: #6)

Tønsberg Raiders Logo

Startet sesongen med en overbevisende seier som om noe kunne vært enda klarere. Besitter individuelt talent. Utnyttet nok taktisk i forrige kamp til å vise at de ikke gjør seg bort fra sidelinja heller. Vanskelig å vurdere basert på nivået i første kamp, men ikke sjans i havet om de blir forbigått av et lag som taper 6-50. Er favoritter i kampen om å være nest best i 2.divisjon nå, og så blir det spennende å se om Nidaros Domers kan gjøre noe med det i en eventuell revansj helgen som kommer!

#5 – Olavs Menn
(Plassering forrige ranking: #5)

Særdeles tydelig svar på om de fortjener denne plasseringen. Samtidig ikke samme nivå som #4 og Eliteserie-lagene, det var også ganske klart. 1.divisjon sitt klart beste lag.

#4 – Vålerenga Trolls
(Plassering forrige ranking: #4)

Vålerenga Trolls VIF logo

Gjorde seg ikke bort i første serierunde selv om resultatet tilsier at det er stor avstand opp til toppen. Med noen justeringer og fortsatt progresjon kan det tenkes at laget beveger seg også rankingsmessig i løpet av sesongen 2021.

#3 – Kristiansand Gladiators
(Plassering forrige ranking: #2)

Falt ved første hinder, men det fine for Kristiansand er at løpet har en god del hindere igjen – for alle lag. Åpenbart behov for å bli mer samspilt; også i større grad enn det vi så hos Eidsvoll. I våre øyne så nivået en god del høyere ut enn det vi så hos #4 Vålerenga Trolls serierunden før, men ikke så stor forskjell at man er trygg på at det forblir slik om ikke Gladiators griper fatt og gjør nødvendige justeringer.

#2 – Eidsvoll 1814’s
(Plassering forrige ranking: #3)

Eidsvoll 1814s Logo

Som vi indikerte forrige gang ville Eidsvoll 1814s klatre forbi Kristiansand uansett resultat om de vant. Ingen tvil om den klatringen. Det store spørsmålet er om kvalitetene Eidsvollingene utviste er nok til å fortjene #1. Twitter-brukerne så ut til å mene det; våre bidragsytere til rankingen synes ikke det er nok til å innta #1, og da spørs det om ikke 1814s innehar andreplass frem til Oslo Vikings taper en Eliteserie-kamp på banen. Om Eidsvoll selv fortsetter å vinne sine andre kamper, da.

#1 – Oslo Vikings
(Plassering i april-rankingen: #1)

Vikings tok en oppskriftsmessig seier 35-3 over Vålerenga Trolls i første serierunde. Om det ikke nødvendigvis tok alle «pundits» med storm og helt sikkert var litt rust og manglende kamper i nyere tid som spilte inn, så viste laget at de kan bevege ballen både på bakken og gjennom luften, samt at det finnes defensive styrker. Vippes ikke ned fra førsteplassen nå, og så er spørsmålet om Trolls (kommende runde) eller 1814s (3.oktober) kan vippe dem av pinnen på den faktiske banen.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x