Norges Topp 10-ranking etter runde 2

Mange av lagene har vist at rankingen vår forrige gang var rimelig spot on, men noe justering er det og ikke minst er det noen ord om hver av plasseringene på rankingen som er oppdatert. Det har du her!

Hvordan går det når disse to lagene møtes om kort tid? Foto: Max Emanuelson

Først noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: Det ble ingen sjokkresultat i uka som gikk; Oslo Vikings tok en oppskriftsmessig seier over et redusert Kristiansand Gladiators, og Eidsvoll 1814s sørget for en klar seier over Vålerenga Trolls. 27-0 og 39-7 indikerer at det er en viss avstand mellom lagene. Det indikerer også at Trolls ikke er akterutseilt kontra Kristiansand Gladiators, som på sin side viste forrige uke at de ikke er fryktelig langt unna Eidsvoll 1814s – men avstand er det. Nå er spørsmålet om Eidsvoll 1814s på noe vis kan utfordre Oslo Vikings i år, eller om det blir en tydelig avstand mellom de to lagene slik det var under spillet i Scandinavian Cup på våren.

1.divisjon: En kamp spilt hittil i høst, og et Olavs Menn med kun 18 spillere slo et Nidaros Domers som såvidt vi kunne telle kun hadde 20 på hjemmebane. Resultatmessig må det kunne sies å ha vært ganske så jevnt; 0-13 i favør bortelaget er langt jevnere enn det Sarpingene vant tidligere i år. Det gir også et håp til det siste laget i divisjonen -Lillestrøm Starfighters- om å kunne henge med i svingene når de er i aksjon!

2.divisjon: Walkovers? Check! Det er såpass radiostillhet rundt oppgjøret mellom Gjøvik Swans og Ålesund Phoenix at vi ikke kan tolke det som noe annet enn at det ikke ble kamp. Kommende helgs kamp mellom Kolbotn Hunters og Åsane Seahawks har også endt i samme scenario, og med en klar seier mot Tønsberg Raiders i helgen som var kan Hunters ta en særdeles tidlig juleferie vel vitende om at de vant det de kunne vinne i årets 2.divisjon – og det uten å slippe inn poeng! Klart; det er kjipt at 3 av de smultringene var walkovers, men allikevel. Nå gjenstår det å se om Åsane Seahawks er klare til sine neste to kamper; hvis ikke er 2.divisjon 2022 faktisk over allerede.

Her er rankingen etter andre runde høsten 2022:

#10 – Gjøvik Swans
(Plassering forrige ranking: Uplassert)

Har i motsetning til de andre som kjemper om #10-plassen ikke trukket seg fra kamp, samt slo dem (Phoenix og Seahawks) i løpet av vårsesongen. Reiser de til Bergen i september og sørger for å sementere en plass på rankingen?

#9 – Tønsberg Raiders
(Plassering forrige ranking: #9)

Tønsberg Raiders Logo

Var ikke i nærheten av seier mot Kolbotn Hunters, men tilsvarende klart resultat mot Gjøvik Swans kampen før det. Trygt plassert på #9.

#8 – Kolbotn Hunters
(Plassering forrige ranking: #8)

Har gjort sin del av jobben i en svært sterk men walkover-preget sesong uten å slippe inn poeng og med klar avstand til motstanderne i divisjonen. Nå følger vi med på 1.divisjon for å se om det er noen av lagene der som egentlig bør passeres av Hunters i rankingen for 2022.

#7 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering forrige ranking: #7)

Det er nå det gjelder: Åpning av en fantastisk flott og ny hjemmebane, og besøk av et Nidaros Domers som Starfighters har spilt flere jevne kamper mot de senere årene. Vi forventer et Lillestrøm med en del kvaliteter, men svakheter som det er opp til dem å skjule og opp til motstanderne å utnytte. Om det er Lillestrøm eller motstanderne som lykkes best med den ligningen vil avgjøre hvor man lander når alt er sagt OG gjort…

#6 – Nidaros Domers
(Plassering forrige ranking: #6)

Nidaros Domers logo

Det ble tap mot Olavs Menn på hjemmebane i Trondheim, men det var definitivt jevnt resultatmessig. Noen flere gode valg i angrep, så er det plutselig mye som går rett vei for Domers. Kan det skje til helgen, og møter Nidaros med en stor nok tropp til å skape et solid resultat?

#5 – Olavs Menn
(Plassering forrige ranking: #5)

18 mann dro på tokt til Trøndelag og halte ut en seier. Men er jevne 13-0 en indikasjon på at de andre lagene nærmer seg Olavs Menn, eller er det Olavs Menn som har falt i kvalitet? Det vil det sikkert være andre som kan uttale seg mer skråsikkert om, men vi følger spent med på de kommende resultatene. Olavs Menn gjorde ihvertfall ingenting som indikerte at de skal flytte seg vekk fra #5 i rankingen!

#4 – Vålerenga Trolls
(Plassering forrige ranking: #4)

Vålerenga Trolls VIF logo

Det ble klart tap mot 1814s, som mot Vikings. Positivt at det ble poeng for Trolls på måltavla, og nå blir det minst like spennende å se om Trolls kan matche et Gladiators som ikke er inne i sin sterkeste sesong noensinne.

#3 – Kristiansand Gladiators
(Plassering forrige ranking: #3)

Knapt med spillere i Oslo i helgen som var, og tap på hjemmebane runden før det. Må passe seg for laget på #4 og samtidig finne måter til å få ballen i hendene på sine beste spillere på mer hensiktsmessige måter for å score mer i kampene som kommer.

#2 – Eidsvoll 1814s
(Plassering forrige ranking: #2)

Eidsvoll 1814s Logo

Solid seier i Kristiansand etterfulgt av klar seier på hjemmebane; nå venter et Oslo Vikings som er sterkt nok til at det denne gang ikke er Eidsvoll som er favoritt. Kan underdog-stempelet få fram noe spesielt i dette 1814s-laget?

#1 – Oslo Vikings
(Plassering forrige ranking: #1)

Først klar seier over Trolls, deretter: Ekspederte Gladiators med hovedtrener-QB Derek Mann ved roret og Erik Ford tilbake som receiver. Som om ikke WR Frederik Fjeldseth var nok å håndtere. Ikke kult å miste QB Jesber Johnsen for en stund, men blir litt retro/vintage-preg når Ford og Mann skal opp mot Arne August, Jørgen Alnæs & co. hos 1814s – det kan vi sette pris på!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x