Utvidet rolle i CFL for Kåre Vedvik!

Vår eneste norske proffspiller Kåre Vedvik er nå godt inne i sin første hele sesong i Canadian Football League. Hva er så situasjonen for ham og Saskatchewan Roughriders nå rett over halvveis i sesongen?

Kåre Vedvik fra Stavanger er neppe et ukjent navn for de fleste nordmenn med en reell interesse for amerikansk fotball. Etter spill i Norge, på high school, college og i NFL har han i rett rundt ett år hatt det kanadiske laget Saskatchewan Roughriders som arbeidsgiver. Roughriders med tilhold i byen Regina i provinsen Saskatchewan er det laget i CFL som har de mest ihuga tilhengerne, og den flotte nye stadionen Mosaic Stadium som ble ferdigstilt for 5 år siden er fylt opp med over 30.000 tilskuere i lagets grønne farger under hjemmekampene.

Utfordrende sesong for Roughriders

I år har riktignok tilskuertallene også på Mosaic vært litt lavere med et snitt på ca. 26.500 samtidig som Roughriders har skuffet noe i en sesong hvor håpet var at de skulle være helt i toppen. Både fjoråret hvor man tapte knepent i semifinalen mot laget som endte opp med å vinne det hele (Winnipeg Blue Bombers) og det faktum at Grey Cup -mesterskapskampen- i år går i Regina, er del av bakgrunnen for det håpet.

Noen av våre nyere saker om Kåre Vedvik:

Saskatchewan Roughriders er fortsatt i en situasjon hvor det kan ende opp med sluttspill, men de har ulempen av å være i den tradisjonelt sett mye sterkere CFL West-divisjonen samt at laget har 6 seiere og 5 tap pr. nå. Det betyr at det skal godt gjøres å ikke havne i et sluttspill som bortelag mot enten Winnipeg Blue Bombers eller BC Lions – de to lagene som har sett sterkest ut i CFL hittil i år. Spesielt de regjerende mesterne fra Winnipeg er en tøff nøtt å knekke, mens BC Lions har hatt det utrolig spennende kanadiske QB-talentet Nathan Rourke som gallionsfigur frem til han ble skadet i en kamp mot nettopp Roughriders nylig.

Utvidet rolle for Kåre

For Kåre sin del har posisjonen som punter vært hans hele sesongen. De siste tre rundene har han i tillegg fått muligheten som kicker på kickoffs. Det sistnevnte er et tegn på at Vedvik nyter hovedtrener Craig Dickinson sin tillit. Dickinson er også special teams-ansvarlig for laget og jobber spesielt mye med kickerne og punterne. Han har selv bakgrunn som kicker fra college fra sin tid som spiller.

Vi var selv tilstede ved en av Saskatchewan Roughriders kamper i årets sesong når de spilte mot Montreal Alouettes i juli:

Statistikkene forteller at ingen har hatt flere punts i CFL pr. nå enn Kåre Vedvik, noe som nok også forteller litt om at Saskatchewan sin offensive lagdel har en god del angrepsserier som er kortere enn man skulle ønske. QB Cody Fajardo har hatt sitt å stri med, og fansen er ikke helt fornøyde hverken med Fajardo eller den offensive linjen. QB Mason Fine har fått smake på litt spilletid og sett spennende ut, men det er fortsatt Fajardo som ser ut til å være trenerteamets førstevalg når han er frisk.

Hva statistikken forteller

For Kåre sin del kan det nevnes at hans lengste punt hittil i år er 72 yards, at snittet er på 45,7 og at på kickoffs er lengste 80 yards og snittet på 64,5. Snittet på kickoffs plasserer ham på 6.plass i ligaen, mens på puntingen er snittet nok til 9.plass. Det er 9 lag i CFL og 12 (kickoff) til 13 (punting) spillere som har nevneverdige repetisjoner på posisjonene i årets sesong, så Kåre har noe å strekke seg etter. Samtidig har han på ingen måte gjort seg bort, og er på god vei mot en solid sesong sett under ett.

De neste ukene blir svært viktige for Saskatchewan Roughriders for å posisjonere seg inn mot sluttspillet, og i CFL med 3 forsøk i motsetning til NFL sine 4 er spesielt punter en posisjon som er mer sentral enn i NFL. Kåre Vedvik spiller derfor en viktig rolle i Saskatchewans suksess i 2022, og vi ønsker fortsatt lykke til!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x