Norges Topp 10-ranking etter runde 3

Endelig en helg med en rekke spennende kamper og jevne resultater! Endrer noe i rankingen seg som et resultat? Det kan du se her!

Vikings taklet 1814s denne gang…også. Foto: Henning Ringlund

Først noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: Selv om det ble to jevne resultater denne runden, så var det ingen spesielt overraskende resultater. I Kristiansand tok hjemmelaget Gladiators i mot et Vålerenga Trolls som tross viktigheten av kampen med tanke på en mulig seier ikke akkurat var fulltallige. Gladiators tok oppskriftsmessig ledelsen, men Vålerenga svarte med individuelle prestasjoner som holdt kampen jevn. I begynnelsen av andre halvdel så det også ut som om de kunne ta kommandoen, men QB Brage Harby sin skade underveis i den marsjen satte en effektiv stopper for den muligheten og Gladiators kunne sikre seieren 22-13 til syvende og sist. God bedring til Brage!

I Oslo var det Vikings som tok i mot Eidsvoll 1814s på Frogner stadion. Det var litt av samme historien som i Kristiansand i den forstand at det var noe jevnt, men med hjemmelaget i en ganske grei føring underveis. I Vikings sitt tilfelle startet det også tidlig, men 1814s ga seg ikke av den grunn. Det hører med til historien at Eidsvoll fikk inn en scoring helt på tampen av kampen som gjorde at sluttresultatet endte 27-15; det føltes hakket mindre jevnere enn det – men jevnt nok til at Eidsvoll nok kjenner på at de på en svært god dag har muligheter mot Norges beste lag.

1.divisjon: Lillestrøm Starfighters åpnet sin splitter nye og svært flotte hjemmebane med en kamp mot de siste års rival Nidaros Domers. Det skulle bli en del frem og tilbake, men Domers tok føringen og holdt den ut kampen selv om det til slutt skilte kun 4 poeng i dette oppgjøret som endte 18-22. En liten nedtur for et mannsterkt Starfighters-lag med sine rundt 30 spillere for dagen, og spørsmålet er om de tar med seg et sterkt ønske om å sikre en seier mot Olavs Menn neste runde istedenfor eller om de ser på resultatene både fra våren og så langt denne høsten og møter med tvil til seg selv. Vi får se.

2.divisjon: 35-0 til hjemmelaget Kolbotn Hunters over Åsane Seahawks, og dermed walkover. Og så tenker vi at det nok ikke er det som veier tyngst for bergenske football-spillere akkurat nå. Hvil i fred, Daniel Antonio.

Her er rankingen etter tredje runde høsten 2022:

#10 – Gjøvik Swans
(Plassering forrige ranking: #10)

Har i motsetning til de andre som kjemper om #10-plassen ikke trukket seg fra kamp, samt slo dem (Phoenix og Seahawks) i løpet av vårsesongen. Såvidt vi vet blir det ikke bortekamp i helgen men en 0-35 seier i favør Swans. Dessverre, for en faktisk kamp hadde vært å foretrekke.

#9 – Tønsberg Raiders
(Plassering forrige ranking: #9)

Tønsberg Raiders Logo

Fortsatt trygt plassert på #9 etter seieren de sikret med klar margin mot #10 for noen uker siden, og like trygt oppover basert på det klare tapet mot #8.

#8 – Kolbotn Hunters
(Plassering forrige ranking: #8)

Har gjort sin del av jobben i en svært sterk men walkover-preget sesong uten å slippe inn poeng og med klar avstand til motstanderne i divisjonen. Beveger seg foreløpig ikke til #7, for Lillestrøm gjorde en kurant jobb i 1.divisjon. Med Hunters-spillere sin hjelp på banen.

#7 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering forrige ranking: #7)

Fin stadion, supert antall spillere, skuffende resultat. Slik sånn ca. ser det ut for Starfighters-fansen etter tap mot Domers. Nå venter Olavs Menn på bortebane. Kan Lillestrøm sjokkere alle med en overraskende seier? Nidaros tapte jo ikke så mye mot Olavs Menn, så…håpet lever i Lillestrøm-leiren!

#6 – Nidaros Domers
(Plassering forrige ranking: #6)

Nidaros Domers logo

Koste seg med mestringsfølelsen etter en flott seier på bortebane når svaret på trivia-spørsmålet «Hvem vant første kamp på Lillestrøm Starfighters sin hjemmebane?» ble laget. Nå venter frihelg før muligheten til mer mestringsfølelse i to uker på rad.

#5 – Olavs Menn
(Plassering forrige ranking: #5)

Ble neppe nevneverdig bekymret over det de fikk sett av motstanderne denne runden, men må fortsatt gjøre jobben med å slå dem de kommende ukene. Igjen.

#4 – Vålerenga Trolls
(Plassering forrige ranking: #4)

Vålerenga Trolls VIF logo

Haltet inn i kampen mot Gladiators, og haltet ut og hjem fra Sørlandet også. Har tre strake hjemmekamper nå i resterende ukene av september, men nærmest avhengig av å unngå skader og få flere tilbake på banen for å kunne ta en seier i løpet av de oppgjørene.

#3 – Kristiansand Gladiators
(Plassering forrige ranking: #3)

Overbeviste ikke, men tok en viktig seier. WR Erlend Lien fortsetter å være et unikum, og flere -defensive spesielt- spillere viste gode takter. Om Gladiators undervurderes kan det bli sjokkresultater, men må samtidig heve seg betraktelig for å ta seiere mot andre enn Trolls denne høsten.

#2 – Eidsvoll 1814s
(Plassering forrige ranking: #2)

Eidsvoll 1814s Logo

Nærmer seg #1, men det er fortsatt klasseforskjell. Allikevel; klart bedre enn det så ut for noen måneder siden i Scandinavian Cup. 2.oktober kommer Vikings til Bøn, og selv om vi gleder oss til det bør 1814s fokusere på to kamper før den tid for å sementere #2 i rankingen ytterligere.

#1 – Oslo Vikings
(Plassering forrige ranking: #1)

Herodes Falsk slo en gang opp i ordboka på ‘Deja vu’ og der stod det «Hakke du sett her en gang før a?», men det kunne like godt stått «Oslo Vikings». Bør fra et coach-perspektiv kjenne litt på at 1814s nærmer seg, men fra et fan-perspektiv kan den påstanden møtes litt med «Særlig!» en stund til, gitt.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x