Artikkel om norske proffer publisert i amerikansk magasin!

Nylig ble artikkelen «The Norwegian Connection – Football Pros From a Land Far, Far Away» publisert i det amerikanske magasinet ‘The Coffin Corner’. Artikkelen tar for seg alle de norske spillerne som har spilt profesjonelt siden amerikansk fotballs spede begynnelse for godt over 100 år siden, og er ført i pennen av undertegnede, Jarle Magnus Henriksen.

‘The Coffin Corner’ er magasinet til Pro Football Researchers Association (PFRA), en organisasjon med noen tusen ivrige medlemmer med mye fokus på historien til profesjonell amerikansk fotball. Blant de mange amatørhistorikerne og entusiastene finnes en lang rekke skribenter og forfattere som har utgitt mange bøker med diverse historiske perspektiv på amerikansk fotball, og redaksjonen i The Coffin Corner består av en rekke av disse.

Artikkelen tar for seg de norske spillerne og trenerne som har vært innom proff-fotballen, primært i NFL men også noen av de andre proff-ligaene (som CFL, NFL Europe, WLAF m.m.). En digital utgave av artikkelen som også inkluderer noen avsnitt som er kuttet i den publiserte artikkelen vil bli publisert her hos Amerikansk Fotball i løpet av senhøsten/vinteren!

En del av vårt tidligere publiserte lesestoff om de som nevnes i artikkelen finner du her:

Du finner også mye i kortversjon i tidslinjen vår om norske proffer her:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x