Norges Topp 10-ranking etter runde 5

Det ble nok en runde med svært ujevne kamper. Om vi trodde at runde 4 var ille i så måte, så satte runde 5 en enda røffere standard. Får det påvirkningen på rankingen nå? Tja…

Kan Michael Hall oppildne sine lagkamerater nok til å kapre tronen i 2022? Foto: Max Emanuelson

Først noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: Det ble ren overkjørsel på Bøn, hvor hjemmelaget Eidsvoll 1814s i praksis gjorde som de ville mot et Kristiansand Gladiators som både manglet noen nøkkelspillere på banen (f.eks. WR Erlend Lien) og som ble utspilt av et 1814s som begynner å få den nødvendige selvtilliten og kvaliteten i prestasjonene til at dette kan bli interessant litt lenger fremme i veien.

På Frogner stadion var det mer av det samme, og selv om kvaliteten hos Vålerenga Trolls kanskje så hakket hvassere ut i enkelte deler av spillet og kampen, så var det unektelig Oslo Vikings som tok en markant seier. Det ble riktignok ikke 63-0 som på Bøn, men bortelaget Vikings sørger for 0-46 som fort kunne vært mer om OV var hakket skarpere. I så måte var det interessant å se denne runden, da det indikerer at dybden også hos Vikings er noe begrenset samt at laget ikke ser fascinerende bra ut når de ikke er skjerpet. Kanskje neste motstander skjerper dem bedre?

1.divisjon: Den ene kampen som gikk i 1.divisjon helgen som var gikk på Skjeberg, og dermed hjemmekamp for Olavs Menn. De tok i mot et Nidaros Domers som ikke var levnet store muligheter i forkant, og slik skulle det da også bli. Vi blir riktignok litt fartsblinde når det er opp til 63-0 i Eliteserien, så 36-6 ser ikke så ille ut. Rapportene underveis i kampen fra ivrige lesere/podkast-lyttere indikerte imidlertid at de ikke akkurat var så langt fra å kunne kalles overkjøring – det var ihvertfall inntrykket nøytrale tilskuere satt igjen med. Så får vi se hvordan det blir oppe i Trondheim kommende helg når Domers har sin siste seriekamp for året. Olavs Menn har også en kamp igjen, helgen etterpå, men kan allerede titulere seg som seriemester i 1.divisjon 2022 – vi gratulerer!

Vi hadde en lengre samtale med hovedtrener Uno Brevik Olsen hos Olavs Menn nylig, og det (samt sentrale personer fra Kolbotn Hunters og Lillestrøm Starfighters) får du her:

2.divisjon: Denne serien er ferdigspilt for året. Riktignok skulle det vært en siste seriekamp i Tønsberg, men der endte det med walkover til hjemmelaget Raiders over Åsane Seahawks. Trist. Samtidig skal vi ta med en korreksjon fra forrige uke; da skreiv vi at Åsane tapte resterende kamper på walkover, men slik vi forstår det nå i etterkant så var det faktisk Gjøvik Swans som tapte på walkover 10.september når de egentlig skulle spilt mot Seahawks i Bergen. Det gir oss dilemmaet rundt #10-plassen på rankingen ettersom begge lagene som konkurrerer om den (Swans og Seahawks) står for walkovers på tampen og ikke akkurat overbeviser. Ett av lagene blir allikevel laget som kaprer #10 ettersom dybden i lag i Norge er heller…smal. Hva utfallet til slutt ble kan du se nedenfor.

Her er rankingen etter femte runde høsten 2022:

#10 – Gjøvik Swans
(Plassering forrige ranking: #10)

Føyk nedover 2.divisjonstabellen etterhvert, bl.a. på grunn av walkover. Tar allikevel denne plassen over walkover-tyngede Åsane Seahawks, ikke minst på grunn av seier i den eneste kampen avgjort på banen mellom lagene i 2022.

#9 – Tønsberg Raiders
(Plassering forrige ranking: #9)

Tønsberg Raiders Logo

Slo Tønsberg Raiders grundig tidlig i høst, før en runde juling servert fra Kolbotn Hunters. Deretter rammet walkover-spøkelset når Åsane ikke kom på besøk, og dett var dett for høsten 2022 i Raiders-verden!

#8 – Kolbotn Hunters
(Plassering forrige ranking: #8)

Kolbotn Hunters logo for bakgrunn

Er Kolbotn sterkere enn 1.divisjonslaget Lillestrøm Starfighters? Det er virkelig oppe til vurdering rankingmessig når #7 på rankingen fortsatt ikke har noen seiere i årets 1.divisjon; de neste rundene vil bidra til å avgjøre kampen om #7 selv om Hunters ikke spiller flere kamper i år.

#7 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering forrige ranking: #7)

Feid av banen av #5 Olavs Menn resultatmessig; mulig det ikke føltes så klart under alle kampens spill underveis, men «it is what it is». Har to kamper igjen i årets seriespill – mulighet til revansj mot både Domers og Olavs Menn i de kampene. Også mulighet til å falle ytterligere på rankingen om det skulle bli klare tap.

#6 – Nidaros Domers
(Plassering forrige ranking: #6)

Nidaros Domers logo

Sjanseløse mot Olavs Menn på bortebane; nå gjenstår Lillestrøm Starfighters hjemme i Trondheim. Og det bør jo være grei skuring, eller…?

#5 – Olavs Menn
(Plassering forrige ranking: #5)

Årets vinnere av 1.divisjon, selv uten å ha spilt alle kampene ennå. Savner nok muligheten til revansje mot Trolls, men vi får se hva 2023 bringer…

#4 – Vålerenga Trolls
(Plassering forrige ranking: #4)

Vålerenga Trolls VIF logo

Lå an til #3 etter Eidsvolls enormt klare overkjøring av Glads på Bøn lørdag, men Trolls ble for svake resultatmessig og spillemessig til at det forsvarte en justering på nåværende tidspunkt. Nå har de muligheten til å selv flytte på seg gjennom seier når Kristiansand kommer på Oslo-besøk til helgen!

#3 – Kristiansand Gladiators
(Plassering forrige ranking: #3)

Avstanden opp til #2 er enorm. Til #4? Not so much. Om laget reiser med en sterk tropp til Oslo og sikrer seier på bortebane blir sentralt for å holde seg i topp 3.

#2 – Eidsvoll 1814s
(Plassering forrige ranking: #2)

Eidsvoll 1814s Logo

Har sett progressivt sterkere ut etterhvert som sesongen skrider frem. Nå kommer en skikkelig nøtt i form av Oslo Vikings, og muligheten for at det er nettopp disse to lagene som gjør opp om NM-gullet om noen uker er formidabel. Blir det med tanken, eller greier Eidsvoll å skvise ut en seier over Vikings nå?

#1 – Oslo Vikings
(Plassering forrige ranking: #1)

Så ikke spesielt skjerpet ut i sist kamp, og allikevel ble det en soleklar seier. Nå venter et Eidsvoll 1814s som potensielt kan gi vikingene bryderi. Men blir det skremmeskudd, eller fortsatt Vikings-dominans?

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x