Norges Topp 10-ranking etter runde 6

Endelig! Jevne kamper! Vi drømmer om det, og sjelden går det den veien. Men helgen som var ga oss ønskede svar! Jevne oppgjør og en borteseier gir utslag på rangeringen av Norges 10 beste lag i amerikansk fotball!

Langt fra topp 3, men hopper opp i rekkefølgen på topp 10!

Først noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: Det var bare ett Eliteserie-oppgjør denne helgen, men det var til gjengjeld et som på resultattavla endte rimelig jevnt. 11 poeng skilte hjemmelaget Vålerenga Trolls fra Kristiansand Gladiators. Det hører med til historien at det var 19-36 frem til kampens aller siste spill, men en lang pasningstouchdown heeeelt på tampen ga 25-36 som sluttresultat. Sørlendingene kunne dra blide hjem med en sjelden seier, mens Trolls fortsatt leter etter sin første seier i Eliteserien 2022. Det spørs om de ikke må lete mer utover i 2023, for semifinale i NM er neste steg og det blir neppe enkelt. Det blir det ikke for Gladiators heller, så i så måte er de to lagene i samme båd.

1.divisjon: Vi holdt på å skrive ferdigspilt her ettersom Olavs Menn allerede har dratt i havn divisjonsseieren for høsten, men jaggu gjenstod det ikke et par kamper før runden som gikk, og en av dem ble sågar spilt i helgen! Nidaros Domers hadde favorittstempelet på hjemmebane mot et Lillestrøm Starfighters som forholdsvis ofte de siste årene har måttet trekke det korteste strået i jevne kamper mellom de to lagene. Det ble jevnt igjen, men denne gang var det -på tross av at de lå under lenge- bortelaget Starfighters som kom seirende ut! 12-15 endte det i bartebyen, og østlendingene kunne dra fornøyde hjem med en seier som åpenbart gir effekter rankingmessig.

2.divisjon: Denne serien er ferdigspilt for året.

I denne ferske utgaven av Amerikansk Fotball Podkast er vi forøvrig innom både norsk seriespill og mye annet snadder:

Her er rankingen etter sjette runde høsten 2022:

#10 – Gjøvik Swans
(Plassering forrige ranking: #10)

Føyk nedover 2.divisjonstabellen etterhvert, bl.a. på grunn av walkover. Tar allikevel denne plassen over walkover-tyngede Åsane Seahawks, ikke minst på grunn av seier i den eneste kampen avgjort på banen mellom lagene i 2022.

#9 – Tønsberg Raiders
(Plassering forrige ranking: #9)

Tønsberg Raiders Logo

Slo Tønsberg Raiders grundig tidlig i høst, før en runde juling servert fra Kolbotn Hunters. Deretter rammet walkover-spøkelset når Åsane ikke kom på besøk, og dett var dett for høsten 2022 i Raiders-verden!

#8 – Kolbotn Hunters
(Plassering forrige ranking: #8)

Kolbotn Hunters logo for bakgrunn

2.divisjon sitt sterkeste lag 2022: Slapp ikke inn poeng, og kun seiere i sekken når alt var sagt og gjort. Sterk sesong!

#7 – Nidaros Domers
(Plassering forrige ranking: #6)

Nidaros Domers logo

Tapte på hjemmebane i siste hinder for året når Starfighters ble for sterke for et Domers-lag som allikevel ender over Lillestrøm på tabellen pga. to seiere tidligere i år. Dette er ikke tabellen; dette er rankingen, og den baserer seg mer på sist observerte form. Da blir det ett steg ned for Nidaros fra forrige uke!

#6 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering forrige ranking: #7)

Sterk seier i Trondheim, og det ble faktisk årets første serie-seier. Nå gjenstår hjemmekamp for siste gang i år når serievinner Olavs Menn kommer på besøk. Sarpingene skal nok ha tatt ferie om det skal gå i Starfighters favør, men kanskje har seier i Trondheim og vinner-rus i Sarpsborg gitt utslag som kan gjøre årets siste 1.divisjonskamp noen hakk mer spennende?

#5 – Olavs Menn
(Plassering forrige ranking: #5)

Årets vinnere av 1.divisjon, selv uten å ha spilt alle kampene ennå. Avslutter Unos Menn med en brakseier på Lillestrøm for å toppe kransekaka, eller blir det litt sløv juleferie-holdning noen hakk for tidlig?

#4 – Vålerenga Trolls
(Plassering forrige ranking: #4)

Vålerenga Trolls VIF logo

Viste tendenser, men fortsatt et stykke opp til å kunne slå #3, og da blir det åpenbart ikke noen rankingmessig endring for Vålerenga denne uka heller. En vanvittig skrell i semien i NM hadde gjort seg, men kan kanskje ikke håpe på å gjøre det Asker Lynx gjorde mot Oslo Trolls tidlig 90-tall. Eller…håpe kan man, men et realistisk håp? Nja.

#3 – Kristiansand Gladiators
(Plassering forrige ranking: #3)

Forsvarte #3 plassen; nå gjenstår en semifinale hvor man blir enormt klare underdogs og virkelig trenger både alle helter tilbake på banen og en god porsjon flyt samtidig. Har i det minste fordelen av at #2 i grunnspillet får en uke mindre til å forberede seg til semifinalen.

#2 – Eidsvoll 1814s
(Plassering forrige ranking: #2)

Eidsvoll 1814s Logo

Har sett progressivt sterkere ut etterhvert som sesongen skrider frem. Nå kommer en skikkelig nøtt i form av Oslo Vikings, og muligheten for at det er nettopp disse to lagene som gjør opp om NM-gullet om noen uker er formidabel. Blir det med tanken, eller greier Eidsvoll å skvise ut en seier over Vikings nå?

#1 – Oslo Vikings
(Plassering forrige ranking: #1)

Så ikke spesielt skjerpet ut i sist kamp, og allikevel ble det en soleklar seier. Nå venter et Eidsvoll 1814s som potensielt kan gi vikingene bryderi. Men blir det skremmeskudd, eller fortsatt Vikings-dominans?

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x