Norges Topp 10-ranking etter runde 7

Mye spenning var knyttet opp til toppoppgjøret i norsk amerikansk fotball i runden som gikk. Heldige var de som fikk sett Eidsvoll 1814s mot Oslo Vikings, både fordi de fikk se en sannsynligvis ganske spennende kamp, og ikke minst fordi det jaggu meg ikke var mange som fikk anledning til å se kampen!

WR Erik Ford scorer fortsatt TDs for Oslo Vikings. Foto: Max Emanuelson

Først noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: Eidsvoll 1814s gjorde det spennende når Oslo Vikings kom på besøk, ihvertfall på banen. Der ble det et innledningsvis tett oppgjør før de regjerende Norgesmesterne dro i fra mot slutten av kampen. Utenfor banen lot klubben 1814s livestreamingen være i fred, med det resultat at de som benker seg foran PCen, mobilen, iPaden eller andre flater ikke fikk fulgt oppgjøret på det viset. Sikkert greit for å få tusenvis av publikummere til banen, bortsett fra at DET ER IKKE SÅNN DET FUNGERER.

Vi ønsker god bedring, forstår at det av og til er logistikk og ressursmessige vurderinger å ta i det som tross alt er små norske idrettslag, og tenker at javel, da får det forbli smått, og så finner vi oss andre ting å bruke tiden på å følge med på. Klart, hadde man vurdert litt mer langsiktig hadde nytteverdien sikkert kunne blitt forstått som større, og man kunne f.eks. benyttet seg av den muligheten som ligger i at AmSportsTV faktisk finnes og dedikerer seg til slike oppgaver for det som økonomisk sett er småtteri opp mot det man kan få ut av det om man tenker…der var ordet igjen ja: Langsiktig.

Nå går veien videre til sluttspillet, og det kan man heldigvis både få sett via nettopp nevnte AmSportsTV, og vi kan glede oss til at det forhåpentligvis blir en spennende finale! Semi-finalene er vi litt mer tvilende til om blir preget av sjokk-resultater.

1.divisjon: Til tross for fin ny kunstgressbane og god støtte i lokalmiljøet var det ikke dagen for noen overraskelse i favør hjemmelaget Lillestrøm Starfighters når Olavs Menn kom på besøk. Det ble enveiskjørt resultatmessig, og 0-40 som sluttresultat når årets 1.divisjon fikk sin ganske så naturlige konklusjon. Olavs Menn har vært suverene utover høsten, og med unntak av et noenlunde jevnt oppgjør i Trondheim har det aldri vært tvil om utfallet av kampene de har spilt siden Vålerenga Trolls tok turen opp til Eliteserien.

2.divisjon: Denne serien er ferdigspilt for året.

Her er rankingen etter syvende runde høsten 2022:

#10 – Gjøvik Swans
(Plassering forrige ranking: #10)

Føyk nedover 2.divisjonstabellen etterhvert, bl.a. på grunn av walkover. Tar allikevel denne plassen over walkover-tyngede Åsane Seahawks, ikke minst på grunn av seier i den eneste kampen avgjort på banen mellom lagene i 2022.

#9 – Tønsberg Raiders
(Plassering forrige ranking: #9)

Tønsberg Raiders Logo

Slo Tønsberg Raiders grundig tidlig i høst, før en runde juling servert fra Kolbotn Hunters. Deretter rammet walkover-spøkelset når Åsane ikke kom på besøk, og dett var dett for høsten 2022 i Raiders-verden!

#8 – Kolbotn Hunters
(Plassering forrige ranking: #8)

Kolbotn Hunters logo for bakgrunn

2.divisjon sitt sterkeste lag 2022: Slapp ikke inn poeng, og kun seiere i sekken når alt var sagt og gjort. Sterk sesong!

#7 – Nidaros Domers
(Plassering forrige ranking: #7)

Nidaros Domers logo

Tapte på hjemmebane i siste hinder for året når Starfighters ble for sterke for et Domers-lag som allikevel ender over Lillestrøm på tabellen pga. to seiere tidligere i år. Dette er ikke tabellen; dette er rankingen, og den baserer seg mer på sist observerte form.

#6 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering forrige ranking: #6)

Må leve på den sterke borteseieren i Trondheim, for siste hjemmekamp gikk som det måtte gå når Olavs Menn ble langt for sterke. Igjen. Men 2023 da, kanskje?

#5 – Olavs Menn
(Plassering forrige ranking: #5)

Årets vinnere av 1.divisjon, og avsluttet det hele ganske så suverent med 40 mot smultring i siste seriekamp.

#4 – Vålerenga Trolls
(Plassering forrige ranking: #4)

Vålerenga Trolls VIF logo

En vanvittig skrell i semien i NM hadde gjort seg, men kan kanskje ikke håpe på å gjøre det Asker Lynx gjorde mot Oslo Trolls tidlig 90-tall. Eller…håpe kan man, men et realistisk håp? Nja.

#3 – Kristiansand Gladiators
(Plassering forrige ranking: #3)

Nå gjenstår en semifinale hvor man blir enormt klare underdogs og virkelig trenger både alle helter tilbake på banen og en god porsjon flyt samtidig. Har i det minste fordelen av at #2 i grunnspillet, Eidsvoll 1814s, fikk en uke mindre til å forberede seg til semifinalen.

#2 – Eidsvoll 1814s
(Plassering forrige ranking: #2)

Eidsvoll 1814s Logo

Har et spennende toppnivå inne, men må ha dagen så det holder for å slå til før 2022 er omme. Oppladningen i semi-finalen mot Kristiansand Gladiators blir nok grei skuring uansett.

#1 – Oslo Vikings
(Plassering forrige ranking: #1)

Ubeseiret gjennom grunnspillet, enorme favoritter til semien, og klart favorittstempel i finalen når den tid kommer. Og den kommer. Nå handler det om å fullføre i beste Bill Belichick no-nonsense stil frem til pokalen kan heves over hodene. Da kan ikke motstanderne de kommende ukene undervurderes, for muligheten for et annet resultat eksisterer et sted der ute…

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x