Før runden: 9.serierunde 2016

Siste serierunde for Eliteserien og U17, nest-nest siste for 2.divisjon, og første serierunde med NM-sluttspill: Velkommen til serierunde #9! Her kan du lese våre tanker om helgens oppgjør!

9.SERIERUNDE, HELGEN 11.JUNI-12.JUNI 2016

MaxEmanuelson_AX_9638
Foto: Max Emanuelson

ELITESERIEN
v/JM Henriksen

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Søndag 12.juni kl. 14:00, Jordal kunstgress (Oslo)

Gameplan Trolls:

  • Ikke la Eric Ford gjøre det Harry Peoples gjorde mot pasningsforsvaret i forrige kamp…
  • Få etablert et pasningsspill først, og så se om det kan skape rom for QB Atle Haaland og RB Anders Nygaard i løpespillet også, slik at det hele kan bli balansert nok til å drive nedover banen for flere poeng enn vi tipper Trolls får
  • Kaste ballen vekk snarere enn interceptions; unngå turnovers for enhver pris

Gameplan Vikings:

  • «Release the Kraken!»: Det mange-armede pasningsmonsteret må komme i gang tidlig
  • Press på QB; ikke gi tid til å finne de gode receiverne nedover banen
  • Fortsatt mye å hente på å kutte antall flagg laget pådrar seg: Spille disiplinert

Score: Trolls 12 – Vikings 30

Hvorfor vi tror de vinner: Om det er noe tidspunkt i Vikings sin 30-årige historie hvor de rettmessig kan peke på de andre klubbene i samme divisjon og si «de rotter seg sammen mot oss alle sammen!», så er det denne dagen. Greia er følgende: Eidsvoll 1814s håper at Trolls vinner slik at Eidsvoll selv blir seriemestere. Lura Bulls håper at Trolls vinner slik at Lura ender opp som #2 på tabellen og dermed slipper kvartfinale på bortebane samt har hjemmebane i semifinalen. Vålerenga Trolls er paradoksalt den motstanderen som kan påstås å ha minst å tjene på å vinne kampen, men det er jo bare hvis man ser vekk fra at det er lagets ære som står på spill. Hva var mottoet til VIF igjen? Oslos stolthet? Da gjelder det å vinne ‘Battle of Oslo’ mot byrivalen Vikings.

Nonetheless, som man sier på godt norsk; Oslo Vikings er formlaget som formelig har eksplodert ut i full blomst de siste ukene. Det er neppe mange som holder Trolls som favoritter i denne kampen uten allerede å ha hjertet der fra før av. Derimot er det som nevnt mange som håper på dem.

Kan de lykkes? Tja. Med Atle Haaland tilbake, Marlon Hylton, Petter Thorp og Peder Stave på receiver, samt forhåpentligvis for Trolls sin del en god del andre av både linjemenn og forsvarsspillere tilbake – da kan det jo bli kamp. Om de unngår en del av de unødvendige situasjonene i forrige kamp mot Vikings så er det fort kamp.

Så er det jo det da: Oslo Vikings er ikke det laget Trolls møtte sist. De er bedre. Langt bedre. Derfor tror vi også at Vikings, som veldig godt vet at seriemesterskapet og hjemmebane i sluttspillet fortsatt står på spill, drar denne seieren hjem. Det må skje noe dramatisk med begge lag for at det skal snu. Fullt mulig, og fortsatt lite sannsynlig.

Highlights fra Trolls vs. Vikings 2015:

Vålerenga Trolls vs Oslo Vikings

 

 

1. DIVISJON – ÅTTENDEDELSFINALER NM
v/JM Henriksen

Poengtrekk på tabellen nedenfor skyldes manglende antall dommere i klubben.

K S T + = Poeng
NTNUI Nidaros Domers 6 6 0 194 33 161 12
Åsane Seahawks 6 4 2 171 70 101 8
Sarpsborg Olavs Menn 6 3 3 114 92 22 5
Haugesund Hurricanes 6 2 4 77 205 -128 1
Drammen Warriors 6 0 6 34 190 -156 -3

Slutt-tabell for D1

Hvem: Åsane Seahawks vs. Olavs Menn
Hvor og når: Lørdag 11.juni kl. 14:00, Seahawksbanen (Bergen)
Score: Seahawks 35 – Olavs Menn 14
Hvorfor vi tror de vinner: Dette er den åttendedels-finalen vi har mest tro på at kan bli jevnere enn antatt. Åsane Seahawks har en QB-kabal å løse. Olavs Menn må på sin side stille med toppet lag og det som kan krype og gå av personell – samt ikke minst en frisk QB i form av Travis Cornwell, hvis de skal kunne snu dette til sin fordel. Sarpingene bør ha dette i tankene: Om de vinner, så har de en kvartfinale i NM på hjemmebane ventende på seg!

Vi kommer allikevel ikke utenom at Åsane Seahawks er favorittene her. De slo Olavs Menn på bortebane, og nå er de hjemme og bevisste på at det er sluttspillet man er i. QB er en utfordring VI ikke vet hvordan de løser. Seahawks selv kan ha en klar plan på det, så hvem vet (vel; de vet)…det finnes nok flere i Bergen som kan kaste ballen, og en del av dem er sikkert tilgjengelige i sluttspillet også.

Foto: Monica Ericson
Foto: Monica Ericson

Hvem: NTNUI Nidaros Domers vs. Haugesund Hurricanes
Hvor og når: Lørdag 11.juni kl. 20:15, Lade kunstgress (Trondheim)
Score: Domers 40 – Hurricanes 20
Hvorfor vi tror de vinner: Oppgjøret alle i Trondheim gleder seg til! Ikke bare har de hjemmebane og kan begynne NM-eventyret, men det er selveste klubb-legenden Kristian Austreim og hans tropper som er på motsatt sidelinje. Også andre gamle Domers-helter er å finne hos Haugesund, som Eivind Skeie og Kjetil Rein. Nå vet vi forsåvidt ikke om de alle spiller dette oppgjøret, men det er ikke vanskelig å se for seg at kampen er begynnelsen på en hyggelig reunion mellom gamle lagkamerater i Trondheims gater.

Så spørs det om det blir så hyggelig sett med trønderske øyne hvis Haugesund Hurricanes drar nok en seier opp av hatten. De er i siget, og det hadde helt klart vært en morsom bombe i manges øyne. Bare ikke i trønderske…

Om Domers vinner kan de i ro og fred studere kvartfinale-motstanderen Vålerenga Trolls dagen etterpå, og vite at motstanderen deres ikke bare må dra til Trondheim; de må gjøre det 6-7 dager etter å ha spilt en tøff kamp mot Oslo Vikings.

 

 

2. DIVISJON
v/JM Henriksen

Poengtrekk på tabellen nedenfor skyldes manglende antall dommere i klubben og eventuelt andre administrative blundere.

K S T + = Poeng
Kristiansand Gladiators 4 4 0 140 12 128 8
Tønsberg Raiders 4 4 0 140 46 94 8
Kolbotn Hunters 5 4 1 134 50 84 8
Oslo Vikings 2 5 3 2 146 124 22 6
Vålerenga Trolls 2 5 2 3 103 107 -4 3
Gjøvik Swans 5 2 3 63 96 -33 3
Lillestrøm Starfighters 5 2 3 86 92 -6 2
Tromsø Trailblazers 4 0 4 7 133 -126 0
Fredrikstad Kings 5 0 5 13 172 -159 0

Ukens tabell for D2.

Hvem: Vålerenga Trolls 2 vs. Kolbotn Hunters
Hvor og når: Lørdag 4.juni kl. 14:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: Hunters traver videre på veien mot tabelltoppen, som riktignok synes uoppnåelig takket være et tap mot Gladiators som de trolig allerede er lei at vi nevner hver gang vi snakker om Kolbotn. Vi nevner det allikevel. Saken er at det kan bli interessant hvis Hunters vinner igjen, mens Gladiators taper. Hvis det skjer, og Gladiators vinner sin siste kamp for sesongen mot det andre ubeseirede laget i 2.divisjon (Tønsberg Raiders – forutsatt at de fortsatt er ubeseiret når vi kommer til 26.juni)…da blir det tre lag i toppen som alle har 10 poeng hver. Ettersom Tønsberg og Kolbotn ikke møtes i år, så kan man heller ikke sammenligne basert på innbyrdes oppgjør (vel; man kan – men det vil gi en urettferdig fordel til det laget som har hatt sjansen til å møte begge de to andre, istedenfor bare en av de andre), og dermed er det total poengforskjell som avgjør. Med andre ord: Kolbotn er tjent med å score en vanvittig stor mengde touchdowns på lørdag!

Kolbotn Hunters Pontus vs Trolls 2 - foto Silje Marie Tyrihjell
Foto: Silje Marie Tyrihjell

Hvem: Oslo Vikings 2 vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når: Lørdag 11.juni kl. 15:00, Frogner stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Dette er kampen vi så for oss at ville avgjøre tabelltoppen før seriestart. Helt slik har det ikke gått, og Gladiators har snarere konkurranse fra Tønsberg Raiders enn Vikings 2 når det handler om hvem som vinner hele sulamitten. 2.laget til Vikings hadde allikevel en fin generalprøve mot Gjøvik Swans forrige helg, og om vi skal sammenligne lagenes resultater mot nettopp Swans, så er det duket for en jevn batalje på Frogner lørdag.

 

 

U17
v/JM Henriksen

Hvem: Oslo Vikings Rød vs. Haugesund Hurricanes
Hvor og når: Lørdag 11.juni kl. 12:00, Frogner stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Dette er Haugesund sin siste sjanse til en seier i sin første sesong på U17-nivå. Mot et Oslo Vikings som traver rundt et stykke over Hurricanes på tabellen skal nok det holde hardt.

 

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Lørdag 11.juni kl. 14:00, Bøn stadion (Eidsvoll)
Om lagene/kampen: Seahawks er nummer 2 på tabellen i pulja, og ligger ganske godt an. Så var saken den da, at laget over dem på tabellen er nettopp motstanderen lørdag: Eidsvoll 1814s. Sistnevnte er fortsatt på hjemmebane når man spiller på Bøn, og det bør nok kunne merkes at det er Eidsvollingene som både er hjemme og øverst på tabellen i dette siste oppgjøret i årets grunnspill på U17.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x