Amerikansk Fotball Podkast – Episode 44

European League of Football er i sin første sesong. Ligaen som satser hardt på å bli en slags ny versjon av NFL Europe leverer på flere felt, og kanskje ikke på andre. Vi har tatt en nærmere kikk!


Vi blir også bedre kjent med hva frispark er i amerikansk fotball, hva wedge og fair catch har med det å gjøre, og noen relevante regelendringer som kommer der!

ELF er en helt fersk liga, annonsert med brask og bram mot slutten av fjoråret som en profesjonell liga. Etterhvert ble det også klart at ligaen knyttet seg sterkt til NFL og NFL Europe. Hvor sterk den knytningen er kan definitivt diskuteres, men det er unektelig på det rene at flere av lagnavnene er overtatt fra NFL Europe på en lovlig måte og tatt i bruk av ELF.

Vi har tatt en prat med football-entusiast Georg Svendsen om ELF. Georg følger amerikansk fotball i Europa tett, inkludert ELF. Hva tenker han om ligaen så langt, og hva ser han for seg at skjer fremover? Det er blant det vi går dypere inn i.

Regler er viktig for å kunne spiller, se på eller delta på annet vis i amerikansk fotball på en hensiktsmessig måte. Da gjelder det å kunne dem – ihvertfall på et overordnet nivå. Er man dommer må man kunne dem enda bedre. Da er det ikke nødvendigvis så enkelt å holde seg oppdatert når reglene stort sett ser endringer hvert eneste år. Så også nå, og vi har med oss dommer- og regel-guru Einar Bolstad til å bli bedre kjent med noen regelendringer.

Denne gang er det endringer på frispark (og hva er det i amerikansk fotball?) vi tar for oss, og som Einar forklarer oss på et detaljert men samtidig forståelig nivå!

I denne episoden av Amerikansk Fotball Podkast har vi med oss football-feinschmecker Georg Svendsen, dommer- og regel-guru Einar Bolstad, samt programleder Jarle Magnus Henriksen.

Du finner episode 44 av Amerikansk Fotball Podkast her:

https://soundcloud.com/amerikanskfotball/episode-44-european-league-of-football-og-regelendringer
Relevante linker:

Programleder for denne sendingen: Jarle Magnus Henriksen

Andre deltakere i denne sendingen: Georg Svendsen og Einar Bolstad.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x