Hjem kjære hjem: Jordal åpner igjen!

En av banene som med rette kan sees på som en sentral del av amerikansk fotballs historie i Norge er denne uken endelig tilbake i bruk etter flere års dvale.

Her er noen av mange øyeblikk på Jordal fra tidligere år for å illustrere noe av historien:

Jordal stadion i Oslo ble opprinnelig åpnet på 1930-tallet, men Jordal er nok mest kjent historisk for Jordal Amfi som idrettsanlegg benyttet til og bygget for OL i 1952. Jordal stadion var også en av de aller første norske banene som fikk kunstgress tilbake på slutten av 1970-tallet. Siden siste halvdel av 1980-tallet har banen hatt en klar betydning som hjemmebane for flere lag innen amerikansk fotball samt ikke minst NM-finaler. Uten at vi har tellingen på stående fot er vi rimelig trygge på at ingen andre baner har vært vert for flere NM-finaler enn Jordal hittil.

Vålerenga Trolls og Oslo Vikings har begge brukt Jordal som hjemmebane i utstrakte perioder, med hjemmekamper for andre lag fra tid til annen. Med Oslo Vikings trygt plassert på Frogner stadion de senere årene er det imidlertid Trolls som nå endelig kan ta i bruk anlegget som sin hjemmebane igjen etter kun å ha hatt klubbhus der i en lang og vanskelig periode.

Nye Jordal stadion kort tid før åpningen. Foto: Truls Bråthen

Noen av våre saker om Jordal stadion de senere årene:

Torsdag er det offisiell åpning for Trolls sitt vedkommende, og det er neppe noe som har vært mer etterlengtet for deres del noensinne: Etter årevis i en nomadetilværelse og harde kamper for å sikre at banen faktisk blir åpnet igjen og at man får det man underveis har vært lovet, er det endelig en realitet!

Klokka 18:00-20:00 torsdag 27.oktober er det åpningsarrangement hvor Vålerenga Trolls inviterer nabolaget og idrettslag til gjenåpning. Det blir forskjellige aktiviteter, trening og til og med en aldri så liten matbit i forbindelse med arrangementet!

Bli med på gjenåpningen av Jordal kunstgress! Trolls sitt gjenåpnings-arrangement finner du her!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x