Tas en nordmann i CFL Global Draft? Følg draften live her!

Klokken 18:00 norsk tid i dag 3.mai starter CFL sitt globale draft for 2022. I fjor ble punteren Kåre Vedvik draftet av Saskatchewan Roughriders i 2.runde, i år er det linebackeren Mads Flåt som er vårt norske håp i kanadiernes draft!

Flåt hadde særs gode testresultater i en lokal combine holdt i Oslo for noen måneder siden, og gjorde seg ikke bort når testingen fortsatte på CFLs egen combine i Toronto for en tid tilbake heller. Kan han bli den andre nordmannen som ender opp i spillerstallen til et CFL-lag? Det vil CFL-draften 2022 fort kunne bli avgjørende for!

I fjor var det DL-spilleren Leo Krafft og P/K Kåre Vedvik som var våre håp, og selv om Krafft ikke ble hentet inn så ble altså Vedvik tatt allerede i 2.runde. Stalltipset for Flåt sitt vedkommende er at han kan komme til å gå i en av de siste to rundene hvis han skulle bli valgt. Han er en spennende atlet som gjorde det utmerket på nær sagt alle fysiske tester, men hans manglende erfaring fra sporten -han begynte i fjor høst- var tydelig på de 1 vs 1-fotballrettede øvelsene som ble kjørt på CFL combine i Toronto.

I en podkast publisert forrige måned snakket vi med Flåt sin defensive koordinator i Kristiansand Gladiators, Nicolay Falch Knutsen, om Mads og hans muligheter. Den podkast-episoden finner du her:

Det er mange om beinet, og spørsmålet er om Flåts fysiske talent overskygger andres kombinasjon av fysisk talent og tekniske kvaliteter nok til at et CFL-lag satser på den ferske Kristiansand Gladiators-spilleren. De får i tilfelle en spiller som de i svært liten grad må plukke vekk tekniske uvaner fra, men samtidig en spiller som de må bygge opp i både kunnskap og tekniske ferdigheter. Mange av de globale spillerne ser gjerne først og fremst tid på special teams i CFL, og betydningen av de fysiske kvalitetene har derfor en noe større vekt enn man gjerne tror, mens forkunnskapene tar et lite steg bak kontra spillere som forventes å bidra mer i angrep eller forsvar allerede fra starten av. Vi krysser derfor fingrene for at Mads Flåt kan få muligheten i verdens nest beste football-liga!

CFL livestreamer selv den globale draften med sendestart kl. 18:00, og den har du her:

CFL Global Draft 2022

I tillegg kan du følge resultatene av draften runde pr. runde på CFL Global Draft sin draft-tracker, og den finner du her.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x